Oplæg fra bestyrelsen

Hvorfor skal jeg ikke med til din fødselsdag, når de andre skal?

At have fødselsdag er noget af det allerbedste i hele verden. Vores børn glæder sig hele året til deres fødselsdag. Derfor kan det også være sårende for et barn, hvis man som én af de eneste, ikke er inviteret med. At være lukket ude af fællesskabet er ikke en rar følelse og er vel det sidste vi som forældre ønsker for vores børn?

Vi synes, at det er vigtigt med nogle enkle huskeråd omkring fødselsdage, der sætter gode eksempler for vores børn og som tager hensyn til fællesskabet i børnehaven:

- Hvis I hænger invitationer op i børnehaven, eller planlægger at hente børnene fra børnehaven og hjem til fødselsdagsfesten, inviteres alle pigerne, alle drengene, eller begge dele på samme stue.

- Er jeres barn fx i grøn/rød gruppe, er det også muligt udelukkende at invitere børn fra disse grupper på en stue, eller på alle stuerne.

- Hvis I er i tvivl om, hvem I skal invitere, så spørg personalet i børnehaven om råd. Det kan også være en god idé lige at tjekke listen af med personalet, så ingen er glemt. Der kan jo være rykket rundt på grupperne, eller der kan være startet et nyt barn, som man ikke lige har været opmærksom på.

- Tænk på, at selvom I ikke hænger invitationer op i børnehaven, får alle hurtigt nys om, at der holdes fødselsdag, og hvem der skal med.

- Hvis I som forældre oplever, at jeres barn ikke bliver inviteret, råder vi til, at I tager det op med børnehaven hurtigst muligt. Hvis nogen er blevet glemt, er det som oftest en fejl, og derfor er det også vigtigt, at forældrene bliver gjort opmærksomme på det.

- Husk selvfølgelig også at give svar til dem, der har inviteret, så de ved om dit barn kommer. J

Vi kan i sidste ende ikke bestemme, hvad I som forældre vælger for jeres børn, men vi kan opfordre til, at I følger Kasserollens fødselsdagspolitik. Vi håber, at alle forældre kan se meningen med dette, og gerne vil bakke op om fødselsdage med plads til hjerterum.   

Med fødselsdagshilsner fra forældrebestyrelsen